ORARI PUNËS 08.00-16.00

MIRË SE ERDHËT

(038) 225 678

info@shs-ks.com

Sheshi Nene Tereza,

34/3 Prishtine 10000 Republika Kosovës

Lajme / Ngjarje

Mehmeti: Tatimi në qarkullim e dëmtoi industrinë e sigurimeve Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti, ka theksuar se industria e sigurimeve ndër vite nuk ka pasur performancë të kënaqshme, kryesisht për shkak të tatimit në qarkullim prej 5 për qind për siguruesit dhe dëmet e shkaktuara nga automjetet e pasiguruara në vend Sektori

Read more

Sipas të dhënave zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) shihet se gjatë tre mujorit të parë të këtij viti tregu i sigurimeve në vendin tonë është rritur për 4,17 % në raport me periudhën e njëjtë të vitit të kaluar. Po ashtu, gjatë këtij tre mujori vlera e primeve të shkruara bruto është rritur

Read more

Gjatë tre muajve të parë të vitit 2019, numri i qytetareve që kanë siguruar jetën e tyre në dy kompanitë e sigurimit që e ofrojnë ketë shërbim është rritur për 82,73 për qind në raport me periudhën e njëjtë të vitit që lamë pas. Bazuar në të dhëna zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës shihet

Read more

Sami Mazreku, drejtor i Shoqatës së Sigurimeve të Kosovës thotë se pas një punë të gjatë e të mundimshme, duke iu ofruar argumente të shumta e kanë bindur Gjykatën Kushtetuese të Kosovës për shfuqizimin e paragrafin 1.7 i nenit 14 të Ligjit për Kryqin e Kuq të Kosovës, duke konsideruar  se është në kundërshtim me

Read more

Vetëm gjatë tre mujorit të parë të këtij viti, kompanitë e sigurimeve në Kosovë paguan dëme në vlerë prej hiç më pak se 11 milionë e 28 mijë euro. Në raport me periudhën e njëjte të vitit paraprak pagesa e dëmeve është rritur për 7.4 për qind. Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës Fehmi Mehmeti

Read more

Kryetari i Shoqatës së Sigurimeve të Kosovës, Sami Mazreku, ka zhvilluar një takim pune me zëvendësministrin e Punëve te Brendshme, Izmi Zeka. Sipas njoftimi në takim është bashkëbiseduar lidhur me veprimet e përbashkëta që do të ndërmerr Shoqata e Sigurimeve të Kosovës me Ministrinë e Punëve te Brendshme, me qëllim të zvogëlimit të numrit të

Read more

Gjatë vitit që lamë pas tregu i sigurimeve në Kosovë ka shënuar rritjen më të madhe në dekadën e fundit. Bazuar në të dhëna zyrtare të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) shihet se gjatë vitit 2018, në raport me vitin paraprak, tregu i sigurimeve në vend është rritur për 6.89 për qind. Volumi i primeve

Read more

Policia e Kosovës ka bërë të ditur po ashtu se gjatë vitit 2018 ka regjistruar mbi 400 mijë kundërvajtje në komunikacion. Sipas zyrës për media të Policisë së Kosovës, me qëllim të ngritjes së nivelit të sigurisë rrugore dhe uljen e aksidenteve, në vazhdimësi ndërmarrin aktivitete në zbatim të ligjeve të fushës së trafikut rrugor.

Read more

“Asetet e sektorit të sigurimeve gjatë TM3 2018 u karakterizuan me rritje të përshpejtuar, duke ndihmuar në rikuperimin gradual të këtij sektori nga gjendja financiare jo e favorshme e tij në vitet paraprake. Në TM3 2018, asetet e sektorit të sigurimeve u zgjeruan për 6.3 milionë euro dhe arritën vlerën prej 181.0 milionë euro në

Read more

Fushata vetëdijesuese dhe shtrenjtimi i gjobave në komunikacion kanë ndikuar që numri i aksidenteve me fatalitet, me të lënduar, apo edhe aksidentet e përgjithshme të shënojnë rënie gjatë vitit 2018, kjo krahasuar me një vit më parë, vitin 2017. Megjithëkëtë, ndonëse kemi rënie, ende mbesin në kuadër të shifrave të larta. Bazuar në statistikat zyrtare

Read more