Për 10 vite, 180 mijë aksidente trafiku në Kosovë

11:30 / 03 Gusht 2020

Në dekadën e fundit, përkatësisht gjatë viteve 2010-2019, në Republikën e Kosovës janë regjistruar rreth 180 mijë aksidente trafiku. Këto statistika bëhen të ditura në raportin e përbashkët të botuar së fundmi nga Ministria e Infrastrukturës dhe Transportit dhe Policia e Republikës së Kosovës me titull: Dekada e Sigurisë Rrugore 2010-2019, ka raportuar “iSIGURIME”.
Sipas këtij raporti, numri më i madh i aksidenteve të përgjithshme gjatë dekadës së fundit është regjistruar në vitin 2013, kur kanë qenë gjithsej 19954 aksidente, ndërsa numri më i vogël i aksidenteve të komunikacionit është regjistruar në vitin 2018, kur kanë qenë 15741 sosh.

Numri i përgjithshëm i aksidenteve gjatë dekadës së fundit

Vitet       Aksidentet

2010      18030

2011       18888

2012       19754

2013       19954

2014       16300

2015        17722

2016        18541

2017        17695

2018       15741

2019       16199

Rreth Nesh

Shoqata e Sigurimeve të Kosovës – është themeluar në Prill të vitit 2002, në bazë të marrëveshjes së Kompanive të Sigurimit të cilat janë të liçensuara për ta ushtruar aktivitetin e tyre të Sigurimeve në Kosovë.

Adresa

Sheshi Nene Tereza, 34/3 Prishtine 10000 Republika Kosovës (038) 225 678 info@shs-ks.com